Oldstar tafeltennis van start in Eelde

OldStars tafeltennis van start in Eelde

Eelde, 16-09-2021— Op woensdag 6 oktober kunnen ouderen bij tafeltennisvereniging Actief uit Eelde gratis kennismaken met OldStars tafeltennis. De clinic staat onder leiding van voormalig tafeltenniskampioen Bettine Vriesekoop en is voor oud-tafeltennissers die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen tafeltenniservaring. OldStars tafeltennis is een initiatief van het Ouderenfonds in samenwerking met de Nederlandse Tafeltennisbond,. Het spel tafeltennis zelf behoeft weinig aanpassing: het is een laagdrempelige sport, die zonder aanpassing tot op latere leeftijd kan worden beoefend. Aanmelden voor de kick-off op 6 oktober kan via Tom Heyne Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 06 – 81 82 86 97.

oldstars  OldStars logo RGB   Logo TTV Actief v3 Tekengebied 1

OldStars tafeltennis bij tafeltennisvereniging Actief

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich met OldStars tafeltennis in voor de verbetering van de vitaliteit van ouderen en het aanmoedigen van belangrijke sociale verbinding. Oldstars tafeltennis behelst echter meer dan alleen ‘een potje pingpongen’. Er wordt naast het tafeltennis ook diverse beweegvormen aangeboden en er is ruimte voor het sociale aspect met een kopje koffie en gezellig gesprek. In de visie van OldStars is tafeltennis niet het doel, maar een middel om actief en sociaal bezig te zijn. Tafeltennisvereniging Actief start op woensdag 6 oktober met de eerste groep tafeltennissers die daarna wekelijks bij elkaar komen.

Het programma voor de kick-off op 6 oktober:

10:00   Ontvangst met koffie/thee, gebak en welkomstwoord
10:30   Presentatie Bettine Vriesekoop
11:00   Afslag Bettine Vriesekoop en training
12.15   afsluiting met drankje en lunch

OldStars voor alle ouderen 

OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving. Na OldStars walking football lanceerde het Ouderenfonds al succesvol 14 nieuwe aangepaste spelvormen voor 55-plussers zoals onder andere OldStars walking hockey, OldStars tafeltennis, OldStars walking basketball, OldStars tennis, OldStars walking handball en OldStars walking rugby.

Over het Nationaal Ouderenfonds

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

 

Noot voor de redactie: De kick-off van OldStars tafeltennis bij tafeltennisvereniging Actief op 6 oktober is van 10.00 tot 13.00 uur. Het adres is: Sporthal Groote Veen, Boomgaard 7, 9761 TM Eelde. Voor meer informatie of deelname kunt u contact opnemen met Tom Heyne Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 06 – 81 82 86 97.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noot voor de redactie: De kick-off van OldStars tafeltennis bij tafeltennisvereniging Actief op 6 oktober is van 10.00 tot 13.00 uur. Het adres is: Sporthal Groote Veen, Boomgaard 7, 9761 TM Eelde. Voor meer informatie of deelname kunt u contact opnemen met Tom Heyne Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op 06 – 81 82 86 97.