tafeltennisvereniging Actief

Oldstars: op oude dag de deur uit voor tafeltennis

Afbeelding over Oldstars

OldStars logo          Trainer Koos geeft instructie aan de Oldstars

Volgens bestuurslid Tom Heyne van tafeltennisvereniging Actief uit Eelde is zijn sport uitstekend geschikt voor 55-plussers. Daarom gaat de club nieuwe oude leden werven. Met oud-international Bettine Vriesekoop als extra blikvanger, want het aantal vrouwelijke leden mag ook wel omhoog.

Volgens bestuurslid Tom Heyne van tafeltennisvereniging Actief uit Eelde is zijn sport uitstekend geschikt voor 55-plussers. Daarom gaat de club nieuwe oude leden werven. Met oud-international Bettine Vriesekoop als extra blikvanger, want het aantal vrouwelijke leden mag ook wel omhoog.

Hallo Tom, hoe ontstond het idee van Oldstars?

,,Dat is een initiatief van de Nederlandse tafeltennisbond en leverde TTV Vries twee jaar geleden zo’n twintig nieuwe leden op. Nu doen wij een poging in Eelde-Paterswolde, met een relatief oude bevolking.”

Hoeveel leden heeft Actief?

,,Vijftig leden, waarvan 25 jeugdleden tot 16 jaar en ongeveer 20 van boven de vijftig die ook competitie spelen. We willen onze vereniging elan blijven geven, dus Oldstars is een uitgelezen kans om die oudere doelgroep op peil te houden. Ook omdat tafeltennis je goed in conditie houdt.”

Waarom is juist tafeltennis goed voor de conditie?

,,Het is een lichtvoetige sport die de ledematen niet zwaar belast. De kans op blessures is vrij gering en het is niet moeilijk. Iedereen heeft wel eens getafeltennist. Spelen op verschillende niveaus is mogelijk, dat houdt het spelletje ook zo relaxed. Maar ook uitdagend, want als je je niveau wilt verhogen dan hebben we daar prima trainers voor.”

Is tafeltennis ook gezellig?

,,Ja, zeker nu. Corona is achter de rug. Voor veel alleenstaanden is dit de mogelijkheid om op woensdagochtend de deur uit te komen, een bakkie koffie met elkaar te drinken en te tafeltennissen. Evenwicht houden, ritmeoefeningen, schouders losmaken, dat soort zaken komen ook aan bod. Wie zich aanmeldt, krijgt een strippenkaart en kan dan een aantal keren meedoen.”

Niemand minder dan Bettine Vriesekoop doet op 6 oktober de aftrap van Oldstars. Zij behoort inmiddels ook tot de doelgroep?

,,Klopt, ze is dan 60 jaar. De bond heeft haar ingehuurd. Zij is met haar twee Europese titels toch wel dé ambassadrice voor de tafeltennissport in Nederland. We hopen ook dat door haar vooral vrouwen zich aanmelden. Momenteel hebben we maar twee vrouwelijke leden.”

Is dat echt waar? Waarom is tafeltennis vooral een mannensport?

,,Ik vermoed dat meiden op jonge leeftijd vaak voor een teamsport kiezen, zoals volleybal of hockey. Tafeltennis is individueler, de sport is vrij uitdagend. Wellicht dat vrouwen eerder afhaken. Ze spelen ook bijna niet in de competitie. Vrouwen van 55 jaar en ouder, dat is voor ons nu de ideale combi om te werven.”

Interview met Wouter Bessels (Dagblad van het Noorden)

Het laatste nieuws

 • ALV in het kort!

  Op 28 februari j.l. werd de jaarlijkse ALV gehouden. Een kleine twintig leden verzamelden zich rondom de grote tafel.Ze spraken hun waardering uit over de activiteiten van het afgelopen jaar en gingen akkoord met onderstaande zaken.Binnenkort een...

  Lees meer: ALV in het...

 • Vier jeugdleden bij de NK in Zwolle op 25 maart!

  Op zaterdag 25 maart en zondag 26 maart vinden de Nederlandse Kampioenschappen Tafeltennis plaats in Zwolle.Vier van onze jeugdleden zijn uitgenodigd om deel te nemen aan aan het Jeugdklassen Toernooi.Ruben, Matthijs, Jeroen en Alexander behaalden...

  Lees meer: Vier...

 • Algemene Leden Vergadering op 28 februari

  ALV dinsdagavond 28 februari  ALV op dinsdag 28 februari vanaf 19.00 uur in de kantine van de sporthal Alle leden, ook Oldstars-leden en ouders van jeugdleden, zijn van harte welkom om mee te denken met het beleid van de vereniging.Het jaarlijkse...

  Lees meer: Algemene...

 • De nieuwe shirts zijn binnen!

  De nieuwe shirts zijn binnen! Via onze sponsor en leverancier van alle tafeltennis attributen Peter Baten.Afgelopen week werden ze verspreid onder de leden. Volgende week komen de bestelde hoodies binnen.Achterop voorzien van de eigen naam en van...

  Lees meer: De nieuwe...

 • Jeugdleden scoren op Groninger kampioenschappen

  Jeugd zeer succesvol bij Groninger Kampioenschappen. Onze jeugd scoorde goed op de Groninger Kampioenschappen Het grootste tafeltennisevenement van het Noorden ging vrijdag 20 januari van start. Het evenement was voor dit jaar even weer terug in...

  Lees meer: Jeugdleden...