Clubkampioenschappen jeugd 2017.

Eelde, 20 mei 2017.
Deze zaterdag hield ttv Actief haar clubkampioenschappen voor de jeugd. En wel de jongere leeftijden. Deze werden aangevuld met enkele jonge spelers uit Vries.
De oudere jeugd doet daarbij op vrijdag 30 juni mee aan de kampioenschappen in Vries. De jongeren met het landelijk niveau traden bij de senioren aan.
Zo kan elke leeftijd en niveau deelnemen in een volwaardig clubkampioenschap dat bij haar / hem past. De natuurlijke samenwerking met ttv Vries bewees hier maar weer eens zijn waarde.

In Eelde kwam dus de jongere jeugd in actie. De deelnemers mochten zelf kiezen of ze aan het wedstrijdtoernooi of aan de spel-elementen deelnamen.  Als vanzelf kozen de starters voor de spelletjes, en de spelers die al een keer aan de mini-competitie hadden meegedaan voor het toernooi.
Bij de spelvormen had trainer Hetty weer een aantal varianten bedacht. Van het naar elkaar overschuiven, tot een loop-balanceer circuit. Vol enthousiasme gingen de deelnemers aan de slag. Tussendoor kon het zusje van Ruben dat kwam kijken lekker met ballonnen spelen.
De uitslag was uiteindelijk: 1. Ruben Schoo,  2. Linde Esposito,  3. Heleen van Aart
Het toernooi was spannend. Niet om de eerste plaats, want Thyn Richter (Vries) wist met overtuiging al zijn partijen te winnen. Maar daarachter; Michelle Jager, Youri Oldenzeel en Jenita Weering kwamen vaak tot de 9 punten en zaten er dichtbij…  Rick Nieborg en Eva Bonder maakten het in hun laatste partij uiteindelijk spannend om de andere medailleplaatsen. Een vijfsetter, die pas met 12-10 (!)  naar Rick ging. Goed gespeeld.
Verder was de onderlinge sportiviteit mooi om te zien.  Kwam de scheidsrechter een keer niet uit een punt, dan kwamen de spelers als vanzelf zelf uit het punt.
De uitslag luidde hier:

1. Thyn Richter