Scholentoernooi in de voorjaarsvakantie.


Scholentoernooi in de voorjaarskerstvakantie

Deze maand geeft ttv Actief tijdens de gymles tafeltennis aan diverse scholen. Als vervolg organiseert ze op woensdag 22 februari een sportdag in de Voorjaarsvakantie.

Van 10 - 12 uur komen eerst de leerlingen uit groep 3,4 en 5 in actie. Via allerlei spelvormen kunnen ze op een speelse manier kennis maken met tafeltennis. Met oefeningen zoals het balletje in een paraplu mikken, overslaan, spelen tegen de robot. Het spannende spel “rond de tafel” komt vast ook langs. Iedereen kan meedoen!

Om 13 uur begint dan het scholentoernooi. Leerlingen uit groep 6, 7 en 8 kunnen dan in duo’s partijtjes spelen en punten voor hun school verdienen. Zo rond half 4 nadert het dan zijn einde en volgt de prijsuitreiking.

De activiteit is in gymzaal De Kooi, aan de Kooistukken 84 in Eelde. De deelnemers hoeven alleen gymkleding en gymschoenen mee te nemen. Batjes en balletjes zijn in de zaal aanwezig.
Het deelnemen is gratis. Wel vooraf opgeven, voor het middagtoernooi in duo’s. Dit kan per e-mail via actief-eelde@nttbnoord.nl

Het vervolg!
De sportactiviteit is een samenwerking van ttv Vries en ttv Actief. Ook Vries houdt in de voorjaarsvakantie een scholentoernooi voor Vries en omstreken.
De scholen met de meeste punten worden uitgenodigd om op woensdag 15 maart om het scholenkampioenschap van de gemeente Tynaarlo te spelen.

Voor wie verder wil kennismaken met tafeltennis biedt ttv Actief vanaf 28 februari van 16-17 uur een 4-weekse cursus Sportpret aan. Belangstellenden kunnen zich daarvoor tijdens de sportdag op 22 februari nog aanmelden.

Terug naar overzicht