Clubtitel senioren 2017.

Eelde, 23 mei 2017.
De clubkampioenschappen stonden dinsdag 23 mei weer op het programma. Ook de jeugd van  landelijk niveau mocht bij de senioren meedoen.
Meer dan de helft van de senioren nam deel, dus de opkomst was goed. In de eerste ronde in poules werd er voortvarend gespeeld. Met een gezellige sportieve rivaliteit kwam iedereen tegen elkaar uit.
In deze fase was de verrassing dat Tom Heyne, die een jaar terug weer is gaan tafeltennissen, de 15-vudig clubkampioen (of zit ik er 1 of 2 naast?) Arthur van Dorst uit de volgende ronde hield. Het gaf aan hoe het niveau de laatste jaren in de breedte gegroeid is. Arthur bleek in de finale ook over uitstekende scheidsrechterkwaliteiten te beschikken.
De kruisfinales lieten een duidelijk beeld zien. Ivo Wilschut won in 3 sets van Tom Heyne, Thijs Groenevelt van Marck Schriever.

De strijd om de 3e en 4e plaats liet een ander beeld zien. Marck en Tom waren met setstanden zoals 11-9, 9-11, 11-9 aan elkaar gewaagd. Marck probeerde binnen enkele rally’s met topspin of afmaakslagen het punt te scoren. Tom probeerde de returns te blokken en te spreiden. En vaak met succes. Het publiek ging er nog eens goed voor zitten. Uiteindelijk won Marck met 18-16 (!) in de vijfde set.
De finale was een weerzien van vorig jaar. Ivo Wilschut als landelijk A speler bij de jeugd tegen Thijs Groenevelt als Noordelijke divisie speler bij de senioren. Ook hier waren er bijzondere setstanden 10-12, 14-12, 9-11 en liep het uit op een vijfsetter. Beide spelers probeerden vanuit hun opslag meteen tot de aanval over te gaan. Of soms de aanval al op de opslag van de tegenstander te openen. Met lange topspin rally’s ver achter de tafel en ook meer dan diagonaal over de tafel was de finale van hoog niveau. Het was stuivertje wisselen, waarbij de spelers in zichzelf begonnen te praten om de moed in deze thriller te houden. Na enkele risicovolle opslagen was Ivo ineens los en trok de partij met 11-5 naar zich toe. Hij prolongeert daarmee zijn titel van vorig jaar.
Uitslag: 1. Ivo Wilschut,  2. Thijs Groenevelt,  3. Marck Schriever,  4. Tom Heyne.